Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Toyota” jau 14 metų iš eilės pirmauja lengvųjų automobilių rinkoje

"Toyota" jau 14 metų iš eilės pirmauja lengvųjų automobilių rinkoje
Adomas Račkauskas

2023 m. lengvieji automobiliai ir toliau buvo neatsiejama automobilių pramonės dalis, pritraukusi milijonų vartotojų dėmesį visame pasaulyje. Remiantis pirmaujančios automobilių rinkos tyrimų organizacijos „Focus2move” duomenimis, „Toyota” jau 14 metų iš eilės užima pirmąją vietą populiariausių lengvųjų automobilių markių sąraše.

2023 m. „Toyota” dar kartą patvirtino savo dominuojančią poziciją, pardavusi 9,07 mln. automobilių, t. y. 4,1 proc. daugiau nei 2022 metais. Šis reikšmingas pasiekimas pabrėžia neblėstantį Japonijos automobilių gamintojos populiarumą ir pasitikėjimą, kuriuo ji mėgaujasi tarp savo klientų visame pasaulyje.

10 populiariausių lengvųjų automobilių markių pasaulinėje rinkoje 2023 m.

  1. Toyota – 9,07 mln. vnt;
  2. ” – 5,1 mln. vnt;
  3. ” – 3,9 mln. vnt;
  4. ” – 3,8 mln. vnt;
  5. ” – 3,7 mln. vnt;
  6. Nissan – 3,3 mln. vienetų;
  7. ” – 3,29 mln. vnt;
  8. „Kia” – 3,0 mln. vnt;
  9. BYD – 2,6 mln. vienetų;
  10. „Mercedes” – 2,2 mln. vienetų.

Šis reitingas rodo prekių ženklų įvairovę ir jų konkurencingumą pasaulinėje automobilių rinkoje. Nors „Toyota” ir toliau užima lyderio poziciją dėl savo, kaip patikimo ir aukštos kokybės automobilių gamintojo, reputacijos, kiti prekių ženklai taip pat aktyviai konkuruoja dėl vartotojų dėmesio ir pageidavimų, siūlydami įvairius modelius ir novatoriškas technologijas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą