Pristatome 3 ypatingo skonio karštus gėrimus, kurie sušildys jus šaltą žiemos vakarą. Šie gėrimai ne tik sušildys, bet ir suteiks jaukumo žvakių šviesoje.
Karštos obuolių sultys su prieskoniais
Ingredientai (4 porcijoms):
- obuolių sultys 1 l;
- medaus 4 v. š.;
- cinamono 2 lazdelės;
- gvazdikas 6 vnt.;
- kvapieji pipirai 6 žirneliai;
- 1 apelsino žievelės;
- 1 citrinos žievelė.
Sumaišykite sultis su medumi. Į marlės maišelį (arba geriau naudoti specialius silikoninius maišelius) suberkite cinamoną, gvazdikėlius, pipirus, apelsino ir citrinos žievelę. Pamerkite į sultis. Virkite ant mažos ugnies 5-10 minučių, bet neleiskite užvirti.
Išmeskite maišelį su prieskoniais. Gėrimą išpilstykite į dideles taures, į kiekvieną porciją įdėkite po šviežią cinamono lazdelę (jei norite).
Arbata su citrina ir romu
Ingredientai (4 porcijoms):
- stipri šviežia arbata 400 ml;
- tamsus romas 200 ml;
- 2 citrinų sultys;
- medaus 2 v. š.;
- cinamono, gvazdikėlių, imbiero pagal skonį.
Išvirkite arbatos. Atsargiai supilkite romą, supilkite citrinos sultis ir prieskonius. Pačioje pabaigoje įdėkite medaus. Uždėkite ant ugnies, leiskite medui ištirpti. Supilstyti į puodelius.
Šiltas pieniškas gėrimas
Ingredientai (4 porcijoms):
- pienas 800 ml.;
- žiupsnelis šafrano;
- gvazdikas 6 vnt.;
- cinamono 1-2 lazdelės;
- mažas gabalėlis muskato riešuto;
- cukraus 100 gr.;
- krakmolo 2 v. š. + 100 ml. saltas vanduo.
Šafraną, gvazdikėlius, muskato riešutą ir cinamoną suvyniokite į nedidelį marlės gabalėlį (arba geriau naudoti specialius silikoninius maišelius). Uždėkite pieną ant mažos ugnies. Įdėkite maišelį prieskonių.
Užvirus pieną virkite 30 minučių. Pienas pakils, todėl jį reikia nuolat stebėti. Kai tik pienas pakils, nukelkite jį nuo ugnies, palaukite, kol pienas nusileis ir vėl uždėkite ant ugnies.
Į pieną įpilkite cukraus. Krakmolą praskieskite vandeniu ir plona srovele supilkite į pieną. Virkite gėrimą dar 5 minutes nuolat maišydami.
Iš gatavo gėrimo išimkite maišelį su prieskoniais, supilkite į stiklines ir patiekite karštą.