Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Trys nauji miestai 2024 metais tapo Europos kultūros sostinėmis: ką jie siūlo turistams?

Mindaugas Bružas

Šį kartą šį titulą perima Austrijos, Estijos ir Norvegijos . Šiais metais naujaisiais Europos kultūros centrais pripažinti Bad Išlis (Austrija), Tartu (Estija) ir Budė (Norvegija). Kuo gali nustebinti kiekvienas iš jų ir kokius turistinius magnetus šie miestai siūlo lankytojams?

Bad Išlis (Austrija)

Bad išlis, Austrija

Šis miestas įsikūręs į rytus nuo Zalcburgo, istorinėje vietovėje. Pirmą kartą Europos kultūros sostinės titulas suteiktas vidinio Alpių regiono miestui. Pagrindinės jo įžymybės – kalnų panoramos, žalios pievos vasarą, snieguotos viršūnės žiemą ir krištolo skaidrumo ežerai.

Bad Išlio, kultūros sostinės, šūkis – „Druska ir vanduo”. Austrijos miesto istorija glaudžiai susijusi su šio mineralo gavyba. Šiemet čia turistų laukia daugybė festivalių ir renginių. Jie bus skirti regiono tradicijoms. Miestas pasižymi gražia dėl čia esančių Alpių ežerų. Čia taip pat galima atsipalaiduoti terminiuose SPA centruose.

Tartu (Estija)

Tartu, Estija

Tai antrasis Estijos miestas, gavęs garbingą Europos kultūros sostinės titulą. Pirmuoju 2011 m. tapo Talinas. Šių metų Tartu šūkis – „Menas išgyventi”. Šiuo šūkiu siekiama atspindėti meno galią daryti įtaką Europos ateičiai svarbiose gyvenimo srityse. Būtent Tartu gimė estų daina ir teatras, todėl šis miestas pagrįstai laikomas Estijos kultūros centru. Apie tai rašo portalas DW.

m. mieste planuojamuose festivaliuose ir renginiuose daugiausia dėmesio bus skiriama Europai aktualiems ateities raidos klausimams. Tarp jų – aplinkos ir mokslo bei technologijų skatinimas.

Budė (Norvegija)

Budė, Norvegija

Dar viena 2024 m. Europos kultūros sostinė – Norvegijos miestas Budė. Pirmą kartą šis garbingas titulas suteikiamas miestui, esančiam už poliarinio rato. Budės kultūrinę programą vienys šūkis ARCTICulation.

Turistams parengta daugiau nei tūkstantis renginių ir šimtai kultūrinių projektų, skirtų Arkties gyventojų istorijai ir šiuolaikiniam gyvenimui. Organizatoriai tikisi, kad per metus regioną aplankys pusė milijono lankytojų.

Europos kultūros sostinės titulas Europos miestams suteikiamas nuo 1985 m. Geriausius kandidatus atrenka nepriklausoma žiuri. Laimėti šį titulą nėra lengva: miestas turi pasiūlyti įdomią kultūrinę programą visiems metams. Už tai miestas gauna Europos Sąjungos paramą renginiams organizuoti, kad pritrauktų naujų investuotojų ir turistų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą