Arbata yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Tačiau norint iš tiesų mėgautis šiuo gėrimu, svarbu arbatą tinkamai paruošti. Tokiu atveju turėtumėte laikytis kelių paprastų taisyklių, dėl kurių arbatos skonis ir aromatas bus daug kartų geresnis.
Vanduo
Jis neturėtų būti kietas. Puikiai tinka filtruotas ir buteliuose esantis vanduo.
Nereikia užpilti verdančiu vandeniu. Vanduo turėtų būti maždaug 85-90 laipsnių temperatūros.
Arbatinukas
Indas, kuriame bus arbata, turi būti tinkamo dydžio ir formos, kad lapeliai galėtų laisvai judėti. Nesirinkite arbatinukų su siauru įmontuotu sieteliu.
Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į indų medžiagą. Manoma, kad baltajai ir žaliajai arbatai geriau tinka gaminiai iš keramikos ir molio.
Virimo procesas
Nereikėtų iš karto gerti ką tik užplikyto gėrimo. Arbatai reikia laiko pabūti, kad geriau atsiskleistų jos skonis ir aromatas.
Palaukite iki 5-10 minučių ir tik tada supilkite gėrimą į puodelius.