Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Turistams keliauti bus dar lengviau: prie Šengeno erdvės gali prisijungti dar viena kurortinė šalis

Mindaugas Bružas

Kipras tikisi kitais metais prisijungti prie Šengeno erdvės. Tai gerokai supaprastins kelionių procesą turistams ir šalies piliečiams. Kipro narystė ES Šengeno zonoje ir bevizio režimo yra vienas iš šalies prioritetų m. Tai pareiškė užsienio reikalų ministras Konstantinos Combos. Apie tai rašo Schengenvisainfo.

Kipras gali tapti Šengeno erdvės dalimi

Nuo 2004 m. gegužės 1 d. Kipras yra ES narė. Vietiniai gyventojai gali keliauti į Europos šalis be vizų, o europiečiams Kipre galioja tos pačios taisyklės. Tačiau pasų vis dar vykdoma. Pasų kontrolė bus panaikinta, kai šalis oficialiai taps Šengeno erdvės nare.

Šiuo metu Kipre vyksta Šengeno vertinimo procesas, kurio metu siekiama nustatyti, ar šalis pasirengusi tapti Šengeno erdvės dalimi.

m. liepos 25 d. Kiprui suteikta prisijungti prie Šengeno informacinės sistemos (SIS), skirtos sienų saugumui ir valdymui Europoje. Tuo metu eu-LISA vykdomojo direktoriaus pavaduotojas Luca Tagliaretti manė, kad Nikosijos prisijungimas prie sistemos yra svarbus eu-LISA ir ES etapas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą