Turite „Samsung Galaxy S23”? Jokių būdu neatnaujinkite savo telefono į „One UI 6.1”

Praėjusią savaitę „Samsung” pradėjo platinti „One UI 6.1” atnaujinimą, kuriuo į „ S23” seriją ir kitus „Galaxy” telefonus bei planšetinius kompiuterius buvo įdiegtos „Galaxy AI” funkcijos. Deja, panašu, kad atnaujinimas daro daugiau žalos nei naudos.

Per kelias pastarąsias dienas buvo gauta begalė pranešimų apie tai, kad „One UI 6.1” pakenkė „Galaxy S23” savininkams, įskaitant nereaguojančius jutiklinius ekranus, sugedusius pirštų atspaudų jutiklius ir kt.

Čia trumpai apžvelgiame, kas vyksta ir kodėl jums, turintiems „Galaxy S23”, kol kas tikriausiai reikėtų vengti „One UI 6.1” atnaujinimo.

Nereaguojantys jutikliniai ekranai

Pradėkime nuo vienos rimčiausių problemų. Remiantis „” ir „Samsung” bendruomenės forumuose pateiktais naudotojų pranešimais, dėl „One UI 6.1” kai kurių „Galaxy S23” modelių jutiklinis ekranas visiškai nereaguoja.

Vienas „Galaxy S23 Ultra” savininkas „Reddit” teigia, kad įdiegus „One UI 6.1” „mano ekranas visiškai nereaguoja ir veikia tik naudojant „S Pen” rašiklį”. Panašių pranešimų pilna ir „Samsung” forumuose. Vienas „Galaxy S23” naudotojas komentuoja: „Įdiegęs 6.1 atnaujinimą susidūriau su ta pačia problema: jutiklinis ekranas visiškai nereaguoja. Tai tiesiog slegia. Negaliu patikėti, kad ženklas išleido atnaujinimą su tokiomis problemomis”.

Sugedę pirštų atspaudų jutikliai

Tačiau jutiklinio ekrano problemos – tai tik pradžia. Kitose „Reddit” temose nurodoma, kad „One UI 6.1” taip pat sugenda „Galaxy S23” pirštų atspaudų jutiklis.

Jei įsigilinsite į r/GalaxyS23 ir r/GalaxyS23Ultra subredditų pranešimus, pirštų atspaudų jutiklis nėra visiškai sugedęs. Tačiau jis taip pat neveikia taip, kaip numatyta. Kaip aiškina vienas naudotojas: Po vakarykščio „One UI 6.1” atnaujinimo mano pirštų atspaudų jutiklis atsitiktinai neregistruoja mano įvesties, kai bandau atrakinti telefoną. Nėra jokios klaidos, piršto atspaudo piktogramos animacija vėl pasirodo, kai tik paliečiu ekraną, o norėdamas atrakinti telefoną, turiu dar kartą paliesti tą dalį.

Kitas S23 savininkas praneša apie panašią problemą: „Paspaudus pirštų atspaudų skaitytuvą, jis dingsta ir norint atrakinti prietaisą reikia paspausti dar kartą.” Keli komentatoriai po kiekviena tema praneša apie panašią patirtį, o tai rodo, kad ši problema gana dažna.

Lėtas įkrovimas

Taip pat gauta pranešimų, kad „One UI 6.1” sulėtina „Galaxy S23” telefonų įkrovimo greitį. Konkrečiai, kai kurie žmonės pranešė, kad jų S23 įkraunamas ne daugiau kaip 15 W, kai įkraunamas laidiniu būdu – net jei naudojamas 25 W adapteris.

„SamMobile” darbuotojai tai patikrino ir nustatė, kad jų „Galaxy S23” vis tiek buvo įkraunamas numatytu 20 W galingumu, o tai rodo, kad ši problema gali būti ne tokia paplitusi kaip kai kurios kitos šiame sąraše. Vis dėlto ji vis dar atsiranda „Reddit” ir „Samsung” forumuose, todėl ją verta paminėti.

Telefonai perkaista

Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus klausimas: Atrodo, kad dėl „One UI 6.1” kai kurie „Galaxy S23” veikia karščiau nei įprastai. Tai šiek tiek sunkiau nustatyti, nors vienas „Redditor” naudotojas teigia, kad dėl „One UI 6.1” jo „Galaxy S23 Plus” tapo „ganėtinai šiltas, net kai telefonas neveikia ir yra prijungtas prie „Wi-Fi”.

Ar verta atsisiųsti One UI 6.1?

Ar, atsižvelgiant į visas šias problemas, verta atsisiųsti „One UI 6.1” savo „Galaxy S23”? Sunku pasakyti, kaip dažnai pasitaiko šių klaidų, todėl yra tikimybė, kad atsisiųsite naujinį ir viskas bus visiškai gerai. Tačiau yra pakankamai skundų ir atrodo, kad kažkas aiškiai sugedo.

Jei turite „ S23” ir dar neįdiegėte „One UI 6.1”, galbūt verta palaukti dar kelias dienas, kad „Samsung” galėtų (tikėkimės) tai ištaisyti. One UI 6.1 yra gana įdomus atnaujinimas, kuriuo į S23 šeimą įtraukiamos „Samsung Galaxy AI” funkcijos, tačiau jis nevertas galvos skausmo, kurį sukelia daugeliui žmonių.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos