Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tvirtas rankos paspaudimas veda į ilgaamžiškumą – tyrimo rezultatai

Mindaugas Bružas

atrado ryšį tarp rankos paspaudimo stiprumo ir pagyvenusių žmonių gyvenimo trukmės. Rankos paspaudimo stiprumas gali būti esminis žmonių sveikatos ir ilgaamžiškumo rodiklis.

parodė, kad rankos paspaudimo stiprumas gali būti toks pat svarbus sveikatos rodiklis pulsas ar kraujospūdis. Visų pirma, mokslininkai tvirtina, kad silpnas rankos paspaudimas gali reikšti padidėjusią mirties riziką.

Tyrime dalyvavo daugiau nei 50 000 dalyvių, o jų rankos paspaudimo stiprumas buvo matuojamas naudojant specialius prietaisus. Per ilgą stebėjimo laikotarpį užregistruota daugiau nei 3000 mirties atvejų.

parodė, kad silpnas rankos paspaudimo stiprumas yra susijęs su žymiai padidėjusia mirties rizika. Dalyviai, surinkę žemiausius balus, turėjo beveik dvigubai didesnę mirties riziką.

Dažniausiai rankos paspaudimo stiprumas atspindi bendrą fizinę sveikatą, įskaitant raumenų masę, jėgą ir gebėjimą rūpintis savimi. Ankstesni tyrimai taip pat parodė, kad fizinis aktyvumas ir gali turėti įtakos rankos paspaudimo stiprumui.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą