Uogienė su nesmulkintomis braškėmis maloniai nustebins visus saldumynų mėgėjus, ji bus tiesiog nušluota nuo stalo. Braškių sezonas jau įgauna pagreitį. Daugelis jau užšaldo uogas žiemai ir, žinoma, gamina kvapnią uogienę.
Parengėme paprasto braškių džemo receptą, kuris pradžiugins kiekvieną gurmaną.
Braškių uogienė – receptas žingsnis po žingsnio
Jums reikės:
- braškių – 1 kg;
- citrinos – 1 vnt;
- cukraus – 500 g.
Gaminimas:
- Nuplaukite ir nuvalykite uogas, tada supjaustykite jas nedidelėmis skiltelėmis.
- Paruoštas uogas sudėkite į plačiadugnį dubenį, užberkite cukrumi ir užpilkite vienos citrinos sultimis.
- Po to šį mišinį reikia virti ant vidutinės ugnies. Virimo metu uogas maišykite ir nugriebkite putas.
- Šią uogienę galima gaminti tirštą arba skystą. Jei pageidaujate skystos uogienės, ją reikia virti ant silpnos ugnies po dangčiu, kol braškės taps skaidrios. Jei norite tirštos uogienės, virkite, kol skystis visiškai išgaruos ir nenaudokite dangčio.
- Norėdami įvertinti uogienės tirštumą atvėsus, galite dalį jos kelioms minutėms įdėti į šaldiklį.