Užšalęs stiklas automobilyje: ko niekada negalima daryti?

Žiemą automobilių savininkai susiduria su daugybe problemų, susijusių su oro sąlygomis. Viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų yra priekinio stiklo užšalimas ir įtrūkimai.

Taip gali nutikti dėl staigaus temperatūros kritimo, ant stiklo susikaupusio ledo ir sniego, taip pat dėl mechaninių pažeidimų.

Kad žiemą išvengtumėte priekinio stiklo įtrūkimų, ekspertas Brianas Turneris „Driving” pasakojo, kad reikia laikytis kelių paprastų taisyklių.

  • Reguliariai šalinkite ledą ir sniegą nuo priekinio stiklo. Neleiskite susikaupti dideliam ledo kiekiui, nes dėl to jis gali išsiplėsti ir įtrūkti.
  • Prieš įjungdami priekinio stiklo valytuvus įsitikinkite, kad jie nėra prišalę prie stiklo. Jei valytuvai negali judėti, nebandykite jų pajudinti jėga. Palaukite, kol ištirps.
  • Nepilkite ant priekinio stiklo karšto vandens. Dėl staigių temperatūros pokyčių gali įtrūkti.
  • Neįjunkite priekinio stiklo šildymo visu galingumu. Dėl to stiklas taip pat gali įtrūkti.
  • Nukrapštydami ledą netrinkite priekinio stiklo su dideliu spaudimu. Tai gali pažeisti stiklo paviršių.
  • Kad valydami automobilio stiklus jų nesugadintumėte, nekaitinkite jų plaukų džiovintuvu.

Ekspertas pridūrė, kad, norėdami išvengti priekinio stiklo įtrūkimų, taip pat galite naudoti specialias apsaugos nuo šalčio . Šie produktai ant stiklo paviršiaus sukuria ploną apsauginę plėvelę, kuri neleidžia susidaryti ledui ir sniegui.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos