„Paukščių pienas” – tai nepaprastai švelnus, lengvas, purus, kreminis desertas su šokolado sluoksniu ant viršaus. Šiuo desertu mėgaujasi ir suaugusieji, ir vaikai. Jį paruošti nėra sudėtinga, svarbiausia laikytis toliau išvardytų ingredientų proporcijų.
Deserto gaminimas
Ingredientai:
- Pienas – 900 ml;
- Riebi grietinė (ne mažiau kaip 25 proc.) – 450 ml;
- Cukrus – 200 g;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- Želatina – 25 g (+0,5 puodelio pieno).
Želatiną užpilkite šiltu pienu (pusę stiklinės). Išmaišykite ir palikite išbrinkti. Cukrų ir vanilinį cukrų supilkite į 900 ml 2,5 % pieno. Kai masė pradės virti (atsiras burbuliukų), supilkite grietinę ir išjunkite. Į masę įmaišykite išbrinkusią želatiną – ji ištirps karštame piene.
Supilkite masę į formą. Kai atvės, įdėkite į šaldytuvą.
Šokolado sluoksnio paruošimas
Šokoladinį sluoksnį labai lengva paruošti! Beje, galite naudoti savo mėgstamą šokoladą – pienišką, juodąjį, baltąjį, akytąjį…
Ingredientai:
- 2 plytelės šokolado – 180 g;
- 10 valgomųjų šaukštų pieno;
- 50 g sviesto.
Dvi šokolado plyteles sulaužykite griežinėliais. Užpilkite karštu pienu. Išmaišykite ir šokoladas ištirps.
Sudėkite sviestą. Maišykite plaktuvu, kol masė taps vientisa. Glaistas paruoštas!
Gaminimas
Surinkti desertą yra stebėtinai paprasta. Viskas, ką reikia padaryti, tai užpilti šokolado sluoksnį ant pieno sluoksnio ir paskirstyti jį po paviršių sukant formą įvairiomis kryptimis. Dėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
Sunkiausia yra laukti, kol desertas sustings šaldytuve. Tačiau koks jis skanus!