Vairuotojai įspėjami apie pavojus, kylančius vasarą naudojant žieminius stiklų ploviklius

Adomas Račkauskas

Atėjus pavasariui dauguma vairuotojų nekeičia ploviklio bakelio skysčio ir toliau naudoja jį stiklui valyti nuo purvo ir dulkių. Ekspertai įspėja apie galimas bėdas, kurių dėl to gali kilti. Jie paaiškino, kodėl šį skystį geriau nedelsiant pakeisti vasarine .

Žieminio ploviklių skysčio sudėtis nėra pati tinkamiausia naudoti vasarą. Karštuoju metų laiku automobilių savininkai susiduria su kitokio pobūdžio teršalais, pavyzdžiui, vabzdžių pėdsakais, dulkėmis, smėliu, bitumo likučiais ir žiedadulkėmis. Vasariniame ploviklių skystyje yra daugiau paviršinio aktyvumo medžiagų ir mažiau alkoholio, todėl jis veiksmingesnis vasaros sąlygomis.

Žiemos versijoje esančiame skystyje izopropilo arba metilo alkoholio kiekis yra gana didelis, o tai gali būti kenksminga sveikatai. Atsižvelgiant į tai, kad žiemą nėra alternatyvų, gali tekti įkvėpti šių medžiagų. Tačiau vasarą geriau to vengti, nes aukštesnė padeda greičiau išgarinti šiuos komponentus ir gali sukelti nemalonų kvapą.

Specialistai pažymi, kad šiuo atveju taupyti keičiant skysčius neverta, nes žiemos skysčių naudojimas vasarą gali sukelti nemalonių pasekmių. Todėl geriau jį pakeisti vasarine versija, kuri užtikrins veiksmingą valymą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą