Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vairuotojai patys gali nustatyti automobilio padangų nusidėvėjimo laipsnį: paprasti ir patikrinti metodai

Adomas Račkauskas

Kai vairuojate automobilį, svarbu, kad būtų tinkamo protektoriaus gylio, nes taip užtikrinamas reikiamas sukibimas su kelio danga. Jei jums reikia naujų automobilio padangų, prieš jas pirkdami būtinai susipažinkite su mūsų rekomendacijomis.

patikrinti padangos protektoriaus gylį? Pateikiame tiksliausius ir dažniausiai naudojamus būdus.

 

Pirmasis būdas nustatyti padangų nusidėvėjimo laipsnį – protektoriaus matuoklis.

Padangų protektoriaus matuoklis yra bene tiksliausias būdas patikrinti automobilio padangų protektorių. Daugumą protektoriaus matuoklių galima rasti vietinėje automobilių dalių parduotuvėje ar net didesniame prekybos centre.

Padangų protektoriaus matuoklio zondą tiesiog įkišite į padangos protektorių ir jis parodys, koks yra jūsų padangos protektoriaus rodmuo.

Kai kurių padangų protektorių galima patikrinti nenaudojant specialaus įrankio. Priklausomai nuo konkrečios padangos, nusidėvėjimo indikatoriai gali būti įmontuoti į padangos protektorių.

Padangų protektoriaus indikatoriai

Juos dažnai galima rasti įvairiose automobilio padangos vietose, protektoriaus grioveliuose. Jei protektoriaus nusidėvėjimo juostos yra vienoje plokštumoje su tokiais protektoriaus grioveliais, vadinasi reikėtų susirūpinti dėl naujų padangų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą