Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vargu ar tai veiks ilgai: 5 įpročiai, kurie naikina jūsų nešiojamąjį kompiuterį

Donatas Varnas

Nešiojamieji yra labai mobilūs ir lengvai naudojami į. Juos lengva pasiimti su savimi į darbą, mokyklą ar keliones. Tačiau netinkamas elgesys su nešiojamuoju kompiuteriu gali sukelti rimtų problemų.

Deja, daugelis naudotojų, dirbdami su nešiojamaisiais kompiuteriais, daro dažnas klaidas. Nekartokite jų, antraip jūsų įrenginys greičiausiai ilgai neveiks.

Nešiojamąjį kompiuterį laikote ant minkštų baldų

turėtų būti padėtas ant kieto ir lygaus paviršiaus. Todėl nešiojamąjį kompiuterį dažniau padėkite ant stalo. Venkite lovos, sofos ar savo kelių. Ignoruojant šią rekomendaciją, gali užsikimšti ventiliacijos angos ir padidėti perkaitimo rizika.

Netinkamas kompiuterio laikymas rankose

Jei reikia perkelti nešiojamąjį kompiuterį iš vienos vietos į kitą, uždarykite dangtį ir pakelkite jį laikydami už korpuso. Niekada nekelkite atidaryto nešiojamojo kompiuterio už ekrano, nes tai gali sukelti rimtų pažeidimų.

Nešiojamo kompiuterio gedimai

Retas išjungimas

Nors gali atrodyti, kad daug paprasčiau tiesiog uždaryti ekraną ir kelias valandas palikti nešiojamąjį kompiuterį budėjimo režimu, nuolatinis palikimas miego režimu gali turėti neigiamos įtakos kompiuterio veikimui. Jį taip pat reikia retkarčiais visiškai išjungti.

Kompiuteris be specialaus dėklo

Nešiojamojo kompiuterio dėklas gali atrodyti visiškai nereikalingas dalykas. Tačiau jis patikimai apsaugo įrenginį ir gali išgelbėti jį nuo pažeidimų atsitiktinai atsitrenkus ar nukritus.

Sistemos perkrovimas

Ar naršyklėje atidarote per daug skirtukų? Tai taip pat gali sukelti didelę kompiuterio apkrovą. Nepamirškite, kad nešiojamieji kompiuteriai yra mažiau našūs nei stacionarūs kompiuteriai ir ne visada gali efektyviai susidoroti su dideliu darbo krūviu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą