Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vasara Europoje: šalių, kuriose galima atostogauti su šeima, reitingas

Mindaugas Bružas

Atostogų biudžetą visai šeimai reikia labai kruopščiai apskaičiuoti. Ypač jei keliaujate su vaikais: tai susiję su nenumatytomis išlaidomis. Todėl geriau žinoti, kuriose šalyse šeimos atostogų kainos yra geros.

Ekspertai išanalizavo 16 populiarių Europos kurortų kainas. Daugiausia dėmesio buvo skiriama šeimai skirtoms paslaugoms: maistui ir gėrimams, pramogoms šeimai ir net ledams bei apsauginiam kremui nuo . Skaitykite toliau ir sužinokite, kur šeimos atostogų kainos yra prieinamiausios.

Kur atostogauti su šeima Europoje?

Šeimos, keliaujančios kartu atostogauti į Europą, geriausias kainas ras Turkijoje, Portugalijoje ir Bulgarijoje. Paslaugų kainos visuose Europos kurortuose gerokai išaugo dėl infliacijos, kuri apskritai paveikė kainas žemyne.

Savo ataskaitoje analitikai palygino kainas kurortuose pagal 12 kriterijų: šeimos maistas, gėrimai, paplūdimio reikmenys ir pramogos, ledai, kosmetika (kremas nuo saulės ir priemonės nuo uodų), paplūdimio pramogos ir kt.

Turkijos Marmaris pasirodė esąs pigiausias variantas iš 16 tirtų vietų. Nors, palyginti su praėjusia , kainos čia taip pat gerokai padidėjo, šeimos išlieka prieinamos – 131 per dieną šeimai. Šis Turkijos kurortas garsėja paplūdimiais, vandens pramogomis ir priimtinomis maisto bei gėrimų kainomis.

Antrąją vietą nebrangių kurortų reitinge užėmė Portugalijos Algarvė. Šeimos atostogos čia kainuos apie 138 eurus. O trečioje vietoje – Saulėtasis krantas Bulgarijoje. Vidutiniškai šeimos atostogos čia kainuoja apie 140 eurų per dieną. O dabar pažiūrėkime visą reitingą.

Atostogos prie jūros rugpjūtį

Nebrangūs kurortai šeimoms

  1. Marmaris (Turkija) – 131 euras;
  2. Algarvė (Portugalija) – 138 eurai;
  3. Saulėtasis krantas (Bulgarija) – 140 eurų;
  4. Kosta del Sol (Ispanija) – 157 eurai;
  5. Kosas (Graikija) – 167 eurai;
  6. Pafosas (Kipras) – 175 eurai;
  7. Rodas (Graikija) – 176 eurai;
  8. Funšalis (Madeira) – 179 eurai;
  9. Sliema (Malta) – 184 eurai;
  10. Korfu (Graikija) – 189 eurai;
  11. Maljorka (Ispanija) – 190 eurų;
  12. Apulija (Italija) – 192 eurai;
  13. Kreta (Graikija) – 197 eurai;
  14. Lansarotė (Ispanija) – 197 eurai;
  15. Poreč (Kroatija) – 202 eurai;
  16. Ibiza (Ispanija) – 249 eurai.

Kaip sutaupyti pinigų?

Ekspertai taip pat pateikė keletą patarimų, kaip sutaupyti šiek tiek pinigų šeimos atostogoms prie jūros. Jie rekomenduoja kasdien neviršyti nustatyto biudžeto, o jei vaikas prašo daugiau pramogų šiandien, pasiūlykite dalį jų atidėti rytdienai.

Prieš renkantis vietą vakarienei, verta palyginti kainas: pakrantės kavinės ir neabejotinai bus brangesni, todėl pasistenkite pasirinkti autentišką kavinę, esančią šiek tiek toliau nuo jūros kranto. Be to, visada atsiskaitykite vietine valiuta, taip bus tikrai pigiau.

Geras metas atostogoms

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą