Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vasaros forma: 5 naudingos miltų rūšys

Mindaugas Bružas

Kai kurios miltų rūšys yra naudingesnės mūsų organizmui. Paprastai, kalbant apie sveiką mitybą, mitybos specialistai dažnai pataria apriboti miltų vartojimą. Tačiau yra 5 miltų rūšys, kurios leis nepaisyti šio principo.

Kokius miltus pasirinkti

Avinžirnių miltai

Šios rūšies miltai yra pagrindinis Indijos virtuvės patiekalas. Jie pagaminti iš maltų avinžirnių ir turi lengvą riešutų skonį. Tai geras kvietinių miltų pakaitalas, jei norite sumažinti kalorijų kiekį savo racione.

Grikių miltai

Kadangi grikiuose nėra glitimo, jie taip pat suteikia kepiniams kitokią tekstūrą nei kvietiniai miltai. Kepiniai nebus lengvos, purios mielinės formos, nes nesigamina , tačiau suteiks pyragams drėgmės ir švelnumo. Iš šių miltų galite gaminti sausainius, pyragus ir naminius makaronus.

Avižiniai dribsniai

Jie pagaminti iš nesmulkintų avižų. Avižinius dribsnius nesunku pasigaminti namuose, gerai žinomus avižinius dribsnius sumalant į smulkius miltelius. Dėl sodrios tekstūros galite paruošti skanius blynus, vaflius, bandeles ir duoną.

Sorų miltai

Soros yra grūdai be glitimo, iš kurių gaminami miltai. Jame yra subtilus riešutų skonis, gausu vitaminų ir mineralų. Iš sorų miltų galima gaminti pyragus, sausainius, blynus.

Migdolų miltai

Tai smulkiai malti migdolai, dažniausiai gaminami iš blanširuotų riešutų be odelės. Jie dažniausiai naudojami kepiniuose, tokiuose sausainiai, čiai ir , o bene garsiausias pasirinkimas – .

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą