Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vasaros karštis ir augintiniai: 5 būdai, kaip apsaugoti augintinius nuo perkaitimo

Odeta Bartkevičiūtė

Vasaros yra varginantis ir pavojingas laikotarpis mūsų augintiniams, dar labiau nei mums, ypač jei jie turi daug tankių ir ilgų plaukų. Yra keletas veiksmingų būdų, padėti augintiniui susidoroti su karščiu ir išvengti pavojingo perkaitimo.

Pakeiskite pasivaikščiojimo grafiką

Kad išvengtumėte šuns vedžiojimo per karščius, pabandykite pakeisti pasivaikščiojimo grafiką ir išeiti į lauką anksti ryte arba vėlai vakare. Jei jūsų augintinis įpratęs vaikščioti dieną, veskite jį tik trumpiems „dalykiniams” pasivaikščiojimams, kad vakare nereikėtų per ilgai kęsti karščio. Arba įsigykite vėsinančią liemenę, kuri leis ilgiau pabūti lauke nebijant perkaisti. Taip pat per karščius geriau susilaikyti nuo aktyvių žaidimų.

Nepamirškite vandens

Šunys ir katės visada turi turėti prieigą prie šviežio vandens. Jei ilgam išvykstate į darbą, namuose pastatykite kelis dubenėlius su kambario temperatūros, o ne lediniu vandeniu, kad, jei vienoje vietoje baigtųsi, galėtų numalšinti troškulį kitoje.

Vanduo - atgaiva gyvūnams

Neužrakinkite durų

Neribokite savo augintiniams galimybės patekti į virtuvę ar vonios kambarį, jei ten išklotos plytelėmis. Karštyje ant plytelių gulėti daug vėsiau nei ant kitų paviršių.

Drėgnas rankšluostis

Palikite savo augintiniams šaltame vandenyje pamirkytą rankšluostį kaip vėsų gultą, ypač jei ilgam išvykstate iš namų. O jei vis dėlto pasiliksite, galite padėti šuniui ar katei išgyventi karštį periodiškai sudrėkindami jų pilvą ir letenas vandeniu (atminkite, kad nereikia pilti vandens nuo galvos iki kojų).

Vėsinantis kilimėlis

Dar vienas puikus būdas atvėsinti mūsų keturkojus draugus – specialus kilimėlis. Jį galima įsigyti gyvūnų prekių parduotuvėje. Kilimėliui nereikia baterijų ar elektros lizdo, jis pripildytas gelio šaldymo skysčio, kuris leidžia ilgai išlaikyti augintinio vėsą. Kaina gali skirtis priklausomai nuo dydžio – kilimėliai katėms ir mažiems šunims paprastai būna pigesni.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą