Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Verta žinoti kiekvienam, kas turi išmanųjį telefoną: kaip įjungti kūrėjo režimą „Android” ir „iPhone” telefonuose?

Donatas Varnas

Norėdami gauti prieigą prie papildomų „” ir „Android” nustatymų ir funkcijų, kurios paprastai nėra prieinamos naudotojams, galite įjungti vadinamąjį kūrėjo režimą. Šis režimas buvo sukurtas kaip įrankis, skirtas programų kūrėjams, kad jie galėtų išbandyti ir ištaisyti savo programų klaidas.

Svarbu suprasti, kad kūrėjo režimo aktyvavimas nėra tolygus įtaiso „jailbreaking”. Bet kuriuo metu galite išjungti šį režimą arba grąžinti pradinius nustatymus, nebijodami, kad tai turės pasekmių jūsų prietaisui.

Kaip naudoti kūrėjo režimo aktyvavimą?

Aktyvavę kūrėjo režimą, galite matyti savo išmaniojo prietaiso funkcijas, kurios šiuo metu yra paslėptos nuo naudotojų.

Žaidimų entuziastai, norintys pagerinti grafikos kokybę, gali pasinaudoti GPU pagreitinimu. Tačiau svarbu suprasti, kad tai gali turėti įtakos prietaiso našumui ir sutrumpinti jo akumuliatoriaus veikimo laiką. Renkantis tarp grafikos kokybės ir akumuliatoriaus veikimo trukmės, reikia nustatyti prioritetus. Be to, po žaidimų bet galite grįžti prie numatytųjų nustatymų.

Grafikos nustatymų kokybės gerinimas yra tik viena iš atrakinimo metu galimų parinkčių. Taip pat yra nustatymų, leidžiančių pagreitinti naudotojo sąsajos rodymą ir pritaikyti ją prie individualių pageidavimų. Kūrėjo režime siūlomos fono užduočių nustatymo parinktys, bendro našumo gerinimas, nereikalingų programų pašalinimas, optimalaus garso dekoderio parinkimas siekiant pagerinti ausinių garso kokybę ir galimybė keisti programinę įrangą atrakinant įkrovos modulį.

Kaip atrakinti kūrėjo režimą „Apple” įrenginiuose?

„iPhone” naudotojams, ypač naudojantiems „iOS 16”, labai svarbu aktyvuoti kūrėjų režimą, jei jie nori įdiegti programas iš kitų nei „App Store” šaltinių ir naudotis įvairiomis papildomomis funkcijomis.

Štai kaip aktyvuoti šį režimą:

  1. Pradėkite nuo naršymo savo įrenginio nustatymų meniu, tada raskite skyrių, skirtą „Privatumas ir ”.
  2. Šiame skyriuje turite slinkti žemyn iki parinkties, pažymėtos užrašu „Developer Mode” (kūrėjo režimas), kad jį aktyvuotumėte.
  3. Norėdami naudotis papildomomis „iPhone” funkcijomis, pirmiausia suaktyvinkite norimą naudoti funkciją ir iš naujo paleiskite prietaisą.

Kūrėjo režimas iPhone

Jei jums reikia gauti virtualų telefono numerį, kurį galėtumėte naudoti įvairiose svetainėse, eikite į iPhone nustatymų skiltį, pasirinkite „Privacy” ir pačioje sąrašo apačioje raskite parinktį „Developer Mode”.

Kaip atrakinti kūrėjo režimą „Android” įrenginiuose?

Tai galite padaryti nuėję į telefono nustatymų skyrių Sistema arba naudodami paieškos juostą. Jei ši funkcija nepasiekiama, galite ją įjungti patys. Norėdami tai padaryti, eikite į skyrių „Apie telefoną”, suraskite „Build number” ir kelis kartus spustelėkite jį, kol pamatysite pranešimą apie kūrėjo režimo įjungimą. Svarbu pažymėti, kad norint įjungti šį režimą kai kuriuose išmaniųjų telefonų modeliuose gali tekti įvesti prieigos kodą ekranui atrakinti.

Norėdami „” arba „” telefone įjungti kūrėjo funkcijas, pradėkite nuo meniu „Išplėstiniai nustatymai”. Priklausomai nuo prietaiso modelio, programuotojo režimo parinkties vieta gali skirtis, tačiau visada galite ją rasti ieškodami nustatymuose. Suaktyvinkite ją perjungdami į „On” (įjungta), jei ji dar nėra aktyvi.

Kūrėjo režimas Android instrukcija

Verta prisiminti, kad naudojant kūrėjo režimą reikia tam tikrų žinių ir atidumo, nes neteisingi nustatymai gali sukelti nepageidaujamų pasekmių, pavyzdžiui, programinės įrangos gedimus arba duomenų praradimą. Todėl paprasti naudotojai turėtų būti atsargūs ir naudoti kūrėjo režimą tik tada, kai tai būtina, ir turėdami pakankamai žinių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą