Daugelis žino, kad prieš verdant ryžius reikia juos nuplauti. Ši procedūra padeda atsikratyti dulkių ir nešvarumų. Be to, iš anksto nuplovus ryžius padidėja tikimybė, kad jie gausis tiesiog tobuli.
Tačiau svarbu ne tik nuplauti, bet ir pamirkyti. Jei laikysitės rekomendacijų, ryžių skonis taps visai kitoks. Įsitikinkite patys.
Kodėl verta mirkyti ryžius?
Jei ryžiai ilgai laikomi vandenyje, jie prisipildo drėgmės, išbrinksta ir atsikrato krakmolo pertekliaus.
Verdant reikės mažiau skysčio: maždaug 10 proc. mažiau.
Ryžiai išvirs greičiau ir įgaus tobulumą.
Kaip tinkamai mirkyti ryžius?
Nuplautus grūdus pamirkykite 1-2 valandas paprastame vandenyje. Baigę procedūrą ryžius dar kartą nuplaukite.