Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Viena brangiausių pasaulio bendrovių „Alphabet” (valdanti „Google”) paskelbė 2024 m. pirmojo ketvirčio finansinę ataskaitą

Kaipkada.lt

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius „” užfiksavo ir pajamų, ir grynojo pelno augimą. Technologijų milžinė taip pat paskelbė apie savo pirmuosius dividendus.

Kaip „Google” patronuojančioji bendrovė baigė pirmąjį 2024 m. ketvirtį

Iš viso pirmąjį ketvirtį „Alphabet” gavo 80,54 mlrd. dolerių pajamų. Tai yra daugiau nei 10 mlrd. dolerių daugiau nei bendrovė uždirbo per tą patį laikotarpį prieš metus.

JAV korporacijos grynasis pelnas buvo 23,66 mlrd. dolerių. Palyginti su ankstesniais metais, šis rodiklis nuo 15,05 mlrd. dolerių padidėjo 8,61 mlrd. dolerių. Vienai akcijai tenkantis pelnas siekė 1,89 JAV dolerio.

Kodėl „Alphabet” pradės mokėti dividendus?

Bendrovė „Alphabet” taip pat paskelbė pirmą kartą istorijoje mokėsianti 20 centų už akciją ketvirtinius dividendus. Tai planuojama padaryti birželio 17 d. Korporaciją žengti šį žingsnį paskatino vasario mėnesį priimtas Marko Zuckerbergo sukurtos bendrovės „” sprendimas išmokėti pirmuosius dividendus.

Be to, technologijų milžinė susitarė dėl papildomo savo A ir C klasių akcijų supirkimo. 70 mlrd. dolerių ės vertybinių popierių siekia supirkti patronuojančioji „” bendrovė.

Kas yra dividendai?

Dividendai – tai pelno dalis, išmokama bendrovės dalyviams (akcininkams) pagal jų dalį bendrovės įstatiniame kapitale. Kitaip tariant, dividendai yra atlygis, kurį gauna atitinkamų akcijų savininkas.

Technologijų milžinė pasiekė naują rekordą

Paskelbus ketvirčio ataskaitą „Alphabet” pabrango beveik 16 proc. Dėl to korporacijos kapitalizacija išaugo 300 mlrd. ir perkopė 2 trln. dolerių ribą. Taigi „Google” patronuojančioji bendrovė pasiekė istorinį rinkos kapitalizacijos rekordą.

Šiuo metu „Alphabet” akcijomis prekiaujama po 158 JAV dolerių už akciją. Vertybiniai popieriai atpigo beveik 2 %. Remiantis „GlobalRanking” duomenimis, dabartinė technologijų milžinės rinkos kapitalizacija yra 1,95 trilijono JAV dolerių. Šiuo metu „Alphabet” patenka į brangiausių pasaulio bendrovių penketuką, užimdama 4 vietą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą