Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vilniaus senamiestį užplūdo balandžiai

Pranešimas žiniasklaidai

Šylantis į šalį priviliojo grįžtančių paukščių pulkus. Tiesa, parkus, kavines ir kitas populiariai lankomas vietas užplūdę karveliai yra popieriniai. Tai Tech universiteto studenčių projektas, kuris siekia pagerinti visuomenės požiūrį į balandžius.

Populiariausiosiose kavinėse, ant skelbimų lentų ir kitose gausiai lankomose vietose, pirmąją gegužės savaitę galite rasti plakatus, lipdukus ir lankstinukus, kuriuose pristatomi keisčiausi apie pilkasnapius, jų nuopelnai bei istoriniai ryšiai su žmogumi.

Vilnių užplūdo balandžiai 2

Dažnas pilietis balandį mato ligas platinantį šiukšlynų paukštį, tačiau pamirštama, kad tai bene pirmasis žmogaus prijaukintas paukštis, kuris pasitarnavo antrojo pasaulinio karo metu bei yra itin intelektualus. Štai Japonijoje išmokė karvelius skirti Picasso ir Monet paveikslus. Balandis – žmogaus į miesto erdves atvestas paukštis, tad mūsų pareiga juos pažinti ir elgtis humaniškai.

„Kai pristatėme projekto idėją platesnei auditorijai susilaukėme neigiamų replikų apie balandžius. Buvo abejojama jų švara, klijuojama ligų platintojo, šiukšlyno paukščio etiketė. Tai tik dar labiau paskatino imtis iniciatyvos ir smagiu būdu supažindinti miestiečius su jų kasdieniais kaimynais – balandžiais. “ – sakė viena iš projekto sumanytojų.

Vilnių užplūdo balandžiai

Studentės kviečia visus pirmąją gegužės savaitę pasidžiaugti puikiais orais, paklaidžioti po Vilniaus senamiestį, susipažinti su neatskiriama sostinės dalimi – balandžiais. Taip pat projekto sumanytojos skatina nusifotografuoti prie plakatų, čiupti skrajutes ir lipdukus bei dalintis nuotraukomis savo socialiniuose tinkluose su grotažyme : #pigeonsarecool, taip skleidžiant žinią apie sparnuotuosius draugus!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą