Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vis dar daugelis to nežino: kiek laiko reikia virti koldūnus?

Mindaugas Bružas

Koldūnų nėra sudėtinga užduotis, su kuria galėtų susidoroti bet kuris pradedantis virėjas. Tačiau rezultatas ne visada džiugina. Juk dažnai paaiškėja, kad yra arba nepakankamai išvirti (taip dažnai nutinka su šaldytais pusgaminiais), arba pervirti.

Paprastai koldūnų ir kitų panašių pusgaminių virimo ribojamas taip: įprasti koldūnai – 7-10 minučių, dideli koldūnai – 10 minučių.

Teisingas koldūnų virimas

Kaip virti koldūnus?

Tiek šviežių, tiek šaldytų koldūnų virimo laikas turėtų būti skaičiuojamas nuo tos akimirkos, kai jie visiškai išplaukia į vandens paviršių.

Pavyzdžiui, vidutinio dydžio šaldytų pusgaminių virimo laikas yra 7 minutės. Didelius koldūnus reikėtų virti 10 minučių. Šviežiai paruoštus koldūnus reikėtų virti 1-2 kartus trumpiau nei šaldytus. Mažiems vaikiškiems koldūnams reikės 4-5 minučių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą