Koldūnų virimas nėra sudėtinga užduotis, su kuria galėtų susidoroti bet kuris pradedantis virėjas. Tačiau rezultatas ne visada džiugina. Juk dažnai paaiškėja, kad koldūnai yra arba nepakankamai išvirti (taip dažnai nutinka su šaldytais pusgaminiais), arba pervirti.
Paprastai koldūnų ir kitų panašių pusgaminių virimo laikas ribojamas taip: įprasti koldūnai – 7-10 minučių, dideli koldūnai – 10 minučių.
Kaip virti koldūnus?
Tiek šviežių, tiek šaldytų koldūnų virimo laikas turėtų būti skaičiuojamas nuo tos akimirkos, kai jie visiškai išplaukia į vandens paviršių.
Pavyzdžiui, vidutinio dydžio šaldytų pusgaminių virimo laikas yra 7 minutės. Didelius koldūnus reikėtų virti 10 minučių. Šviežiai paruoštus koldūnus reikėtų virti 1-2 kartus trumpiau nei šaldytus. Mažiems vaikiškiems koldūnams reikės 4-5 minučių.