Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Viskas blizgės: kaip nuvalyti maišytuvus nuo kalkių

Mindaugas Bružas

Vonios ar virtuvės maišytuvai laikui bėgant praranda blizgesį ir tampa ne tik matiniai, bet ir pasidengia kalkių nuosėdomis. Išdžiūvę balti vandens lašeliai ant maišytuvų paviršiaus neatrodo labai tvarkingai, todėl verta jų atsikratyti paprastais būdais. Kad santechnika blizgėtų, vien ploviklio nepakanka.

Žinoma, galite naudoti chemines , tačiau buitinė dažnai būna agresyvi, todėl po valymo maišytuvai gali pradėti gesti.

Maišytuvai tiesiog blizgės

Kodėl atsiranda kalkių nuosėdų?

Vandens kalkių susidarymą lemia vandenyje esančios mineralinės priemaišos. Jos prisideda prie kalkių nuosėdų susidarymo. Kad išvengtumėte baltų dėmių, išmokite sausai nušluostyti maišytuvą po naudojimo.

Iš tiesų yra keletas kalkių šalinimo būdų, kuriuos galima rasti kiekvienuose namuose, todėl problemą galima greitai išspręsti.

Sumaišykite 100 miligramų šilto vandens su 3 arbatiniais šaukšteliais sodos. Užtepkite tirpalą ant maišytuvo ir palikite 2 valandoms. Tada nuplaukite šiltu vandeniu ir nušveiskite senu dantų šepetėliu.

Actas taip pat padeda atsikratyti kalkių. Šiek tiek jį pašildykite, tirpale pamirkykite rankšluostį ir apvyniokite juo maišytuvą. Palikite jį kelioms valandoms ir šepetėliu pašalinkite likučius.

Skalbimo

Sutarkuokite skalbimo muilą ir užpilkite karštu vandeniu. Kai konsistencija taps vientisa, į tirpalą įpilkite sodos. Užtepkite mišinį ant čiaupo ir palikite valandą, tada nuplaukite šiltu vandeniu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą