Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

VMI NAUJIENA: Naujas rodiklis dėl įmonių mokamo atlyginimo

Pranešimas žiniasklaidai

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) praneša, kad VMI kliento profilyje atsirado dar vienas svarbus rodiklis, susijęs su įmonių mokamu atlyginimu. Dabar gali matyti, mokesčių administratorius vertina situaciją, kai didelė dalis įmonės darbuotojų uždirba mažiau nei minimalų mėnesinį atlyginimą (MMA).

„Atliekant rizikingų mokesčių mokėtojų atranką stebėsenos ar kontrolės veiksmams, be kitų kriterijų, visada vertiname darbuotojams mokamą vidutinį darbo užmokestį, jo skirtumus nuo kitų tos pačios veiklos įmonių ir kokiai daliai darbuotojų mokamas mažesnis nei MMA. tai signalizuoja apie neapskaityto darbo užmokesčio riziką. Kiekviena įmonė gali peržiūrėti savo profilį ir pamatyti, kaip ją vertina mokesčių administratorius, bei priimti atitinkamus sprendimus“, – teigia VMI kliento profilio projekto vadovė Rūta Giedrienė.

Naujasis rodiklis taikomas įmonėms, kuriose pilną kalendorinį mėnesį dirbo ne mažiau kaip keturi darbuotojai ir kurios pateikė praėjusio mėnesio duomenis „Sodrai“ apie jiems priskaičiuotą darbo užmokestį. Į vertinimą neįtraukiami darbuotojai, kurie nors vieną dieną tą mėnesį buvo vaiko priežiūros, tėvystės ar nemokamose atostogose. Taip pat nevertinamas darbas ne pilną darbo dieną.

Atlyginimo skaičiuoklė internete

Jei daugiau nei 50 proc. įmonės darbuotojų gauna mažesnį nei MMA atlyginimą, įmonė gauna geltonos vertinimą (yra rizika). Jei ne mažiau kaip 50 proc. darbuotojų gauna ne mažesnį nei MMA atlyginimą, suteikiamas žalias vertinimas (nėra rizikos).

Pagal šį kriterijų, žalios spalvos vertinimus turi apie 32,5 tūkst. įmonių, o geltonos – beveik 4,3 tūkst.

Šiais metais VMI kliento profilyje taip pat atsirado rodiklis apie vidutinį darbo užmokestį (VDU). Įmonės gali palyginti savo mokamą VDU su kitų tos pačios veiklos įmonių mokamų VDU mediana. VMI kliento profilio informaciją galima peržiūrėti projekto partnerio UAB „Finpass“ savitarnos svetainėje, adresu https://finpass.eu. Įmonės profilio informacija yra privati ir ją gali matyti tik vadovas, kuris gali dalintis šia informacija su apskaitos darbuotojais, darbuotojais, klientais, partneriais, investuotojais ar kitais suinteresuotais asmenimis.

Daugiau informacijos apie VMI kliento profilį galima rasti VMI svetainėje. Jei turite klausimų dėl įmonės profilyje pateiktų duomenų, prašome kreiptis telefonu +370 5 260 5060. Primename, kad paslaugos ir konsultacijos klientų aptarnavimo padaliniuose teikiamos su išankstine registracija.

VMI kliento profilis sukurtas įgyvendinant ilgalaikę VMI strategiją POLARIS 2025.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą