Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Volkswagen” ir JAC pristatė pirmąjį pasaulyje serijinį automobilį su natrio jonų akumuliatoriumi

Adomas Račkauskas

Kinijoje nuo gamybos linijos nuriedėjo naujasis JAC Yiwei, tapęs pirmuoju pasaulyje masiškai gaminamu elektromobiliu su natrio jonų akumuliatoriumi. JAC pranešė, kad šis į rinką bus pradėtas tiekti m. sausio mėn.

Hečbeke „Yiwei” sumontuota Pekine įsikūrusios bendrovės „HiNa Battery” natrio jonų su JAC moduline UE (Unitised Encapsulation) technologija. „Yiwei” yra naujas Anhui Jianghuai Automobile (JAC) elektrinių transporto priemonių ženklas, įkurtas 2023 m. JAC patronuojančioji bendrovė „Anhui Jianghuai Automobile Group Holdings” (JAG) 50 % priklauso valstybei, o likusieji 50 % – „ Group”.

Jac yiwei elektromobilis

Vokietijos automobilių pramonės milžinė savo akcijų paketą įsigijo 2020 m., žengdama svarbų žingsnį investuojant į Kinijos automobilių gamintoją. 2023 m. liepą „Volkswagen” investavo 700 mln. dolerių į kitą Kinijos elektromobilių gamintoją „Xpeng” ir mainais gavo beveik 5 % akcijų ir prieigą prie „E/E Edward” platformos.

2023 m. vasarį JAC paskelbė, kad tapo pirmuoju automobilių gamintoju, į elektromobilį sumontavusiu natrio jonų bateriją be ličio. Ši elektrinė transporto priemonė buvo „Sehol E10X” hečbekas, kurį nuo 10 iki 80 % buvo galima įkrauti per 20 minučių, o jo rida siekė 250 km.

Jac yiwei akumuliatorius

Iš šiandien JAC paskelbtų nuotraukų galima spręsti, kad naujasis natrio jonų elektromobilis yra „Sehol E10X” kopija. JAC dar nepatvirtino oficialaus naujojo „Yiwei” prekės ženklo automobilio pavadinimo.

Šanchajaus automobilių parodoje 2023 m. balandį bendrovė pademonstravo pirmąjį „Yiwei” prekės ženklo automobilį „Yiwei 3” su natrio jonų baterija. Tačiau birželio mėn. buvo išleistas elektromobilis, tačiau su klasikine LFP ličio baterija. Tuomet buvo pažadėta, kad Na+ variantas pasirodys vėliau.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą