Vos viena stiklinė populiaraus gėrimo per dieną gali sumažinti širdies ligų riziką

Tikras pienas

atrado naujų naudingų pieno savybių ir paneigė šio gėrimo ryšį su cholesterolio kiekiu organizme. Tyrimo duomenimis, vos viena stiklinė pieno kasdien gali sumažinti širdies ligų riziką.

„University of Reading” ir kitų Jungtinės Karalystės, Australijos ir Naujosios Zelandijos mokslinių tyrimų įstaigų specialistai ištyrė maždaug dviejų milijonų žmonių sveikatos informaciją.

Paaiškėjo, kad tiems, kurie reguliariai gėrė pieną, tikimybė susirgti koronarine širdies liga buvo 14 proc. mažesnė. Be to, šio gėrimo mėgėjai turėjo mažesnį tiek „gerojo”, tiek „blogojo” cholesterolio kiekį, nors jų kūno masės indeksas buvo vidutiniškai didesnis nei negeriančiųjų.

Buvo paplitusi , kad reguliariai geriant pieną didėja cholesterolio kiekis, kuris gali užkimšti arterijas ir sukelti infarktą ar insultą. Tačiau dabar tai paneigta.

Be to, didelis pieno produktų kiekis maiste dažnai siejamas su nutukimu, diabetu ar kitomis medžiagų apykaitą veikiančiomis ligomis. Tačiau naujojo tyrimo autoriai pažymi, kad nėra įrodymų, jog didina diabeto tikimybę.

Be to, šiuo metu daugėja mokslinių įrodymų, atskleidžiančių pieno produktų naudą.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar konkrečios srities specialistą.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Išeiti iš AMP versijos