Vos vienas ingredientas ir turėsite naminį minkštą sūrį

Mindaugas Bružas

Kreminis minkštas yra gana populiarus produktas, kurį galima vartoti vieną arba naudoti ingredientą gaminant maistą. Šį minkštą sūrį galima pasigaminti namuose vos iš vieno ingrediento. Virėjai pasidalijo savo žiniomis, kaip tai padaryti.

Naminis kreminis sūris

Minkštas naminis sūris

Reikia paimti litrą kefyro popierinėje pakuotėje (kurio riebumas ne mažesnis kaip 2,5 %) ir įdėti jį į šaldiklį nakčiai. Po 12 valandų kefyrą išimti ir padėti ant sūrmaišiu iškloto sietelio, kad atitirptų. Išrūgų perteklių iš varškės išspauskite per sūrmaišį ir bus galima valgyti.

Iš šio sūrio galima gaminti gardžią užtepėlę bagetėms ir duonai. Smulkiai supjaustykite kelias krapų šakeles, išspauskite 1-2 skilteles česnako, įberkite žiupsnelį druskos ir rūkytos . Viską sumaišykite ir sudėkite į patogų indą. Užtepėlę laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip savaitę.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą