Kreminis minkštas sūris yra gana populiarus produktas, kurį galima vartoti vieną arba naudoti kaip ingredientą gaminant maistą. Šį minkštą sūrį galima pasigaminti namuose vos iš vieno ingrediento. Virėjai pasidalijo savo žiniomis, kaip tai padaryti.
Naminis kreminis sūris
Reikia paimti litrą kefyro popierinėje pakuotėje (kurio riebumas ne mažesnis kaip 2,5 %) ir įdėti jį į šaldiklį nakčiai. Po 12 valandų kefyrą išimti ir padėti ant sūrmaišiu iškloto sietelio, kad atitirptų. Išrūgų perteklių iš varškės išspauskite per sūrmaišį ir bus galima valgyti.
Iš šio sūrio galima gaminti gardžią užtepėlę bagetėms ir duonai. Smulkiai supjaustykite kelias krapų šakeles, išspauskite 1-2 skilteles česnako, įberkite žiupsnelį druskos ir rūkytos paprikos. Viską sumaišykite ir sudėkite į patogų indą. Užtepėlę laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip savaitę.