Deprecated: setcookie(): Passing null to parameter #5 ($domain) of type string is deprecated in /home/ofehpmrt/public_html/wp-content/plugins/anspress-question-answer/includes/class/class-session.php on line 96

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/ofehpmrt/public_html/wp-content/plugins/anspress-question-answer/includes/class/class-session.php:96) in /home/ofehpmrt/public_html/wp-content/plugins/anspress-question-answer/includes/class/class-session.php on line 96
Žemę užklups labai didelė ir galinga magnetinė audra: kaip apsisaugoti?

Žemę užklups labai didelė ir galinga magnetinė audra: kaip apsisaugoti?

Mindaugas Bružas
2 Min Read

Lapkričio 16 d., ketvirtadienį, Žemę pasieks stipri, galinga . Ji prasidės šiandien, tačiau smūgio stiprumas neviršys 4 balų, o rytoj geomagnetinių svyravimų K indeksas pasieks raudonąjį lygį – jų stiprumas viršys 7 balus iš 9 galimų. Tai bus viena didžiausių magnetinių aurdų per pastaruosius mėnesius.

„Meteoagent” centro duomenimis, lapkričio 17 d. magnetinės audros stiprumas sumažės iki trijų balų, o iki lapkričio 22 d. naujų audrų nenumatoma. Vėliau prasidės ramus laikotarpis.

Magnetinė audra pasieks 7 balus iš 9 / MeteoAgent duomenys
pasieks 7 balus iš 9 / MeteoAgent duomenys

Magnetinių audrų poveikis žmonėms

Magnetinės audros daro poveikį žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, turintiems aukštą arba žemą kraujospūdį ir psichikos sutrikimų.

Stiprūs geomagnetiniai svyravimai veikia ir vaikus. Pagrindiniai yra apetito ir miego praradimas bei nuolatinis verksmas. Šiuo laikotarpiu tėvams patariama stebėti vaiko mitybą ir dienos režimą.

Manoma, kad magnetinių audrų metu sutirštėja žmogaus kraujas, todėl pablogėja deguonies apykaita, o į deguonies trūkumą pirmiausiai reaguoja smegenys ir nervų galūnėlės.

Kai kurie praneša apie nuotaikų svyravimus, o kitiems pasireiškia dirglumas, apatija arba agresijos protrūkiai, sumažėja darbingumas ir skauda galvą.

Vyresnio amžiaus žmonės, nėščios moterys ir sergantieji lėtinėmis patologijomis turėtų stebėti magnetinių audrų laikotarpį ir laikytis bendrų rekomendacijų – vengti alkoholinių gėrimų, riebaus ir aštraus maisto. Reikėtų papildyti kasdienį racioną daržovėmis ir vaisiais bei laikytis gėrimo režimo.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
Follow:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *