Kava verdama su įvairiausiais prieskoniais: pipirais, cinamonu, gvazdikėliais ir kt. Tačiau ne visi žino gaivinančio gėrimo su imbiero šaknimi receptą. Tokia kava nesigauna aštri. Pastebimai sustiprėja gaivinantis gėrimo poveikis. Atskleidžiamos gydomosios savybės. Kaip ją pasigaminti namuose?
KAVA SU IMBIERU
Įdėję šiek tiek imbiero, kai ruošiate kavą, galite žymiai sustiprinti tonizuojantį poveikį. Dėl to gėrimas:
- paruošia smegenis aktyviam darbui;
- sumažina apetitą;
- greičiau sušildo.
Papildomai. Kava su imbieru skystina kraują, mažina pykinimą ir stimuliuoja žarnyno veiklą. Kartu gerėja medžiagų apykaita, pagerėja organizmo maisto pasisavinimas. Gėrimas padės esant miego sutrikimams, normalizuos emocinę būseną ir padidins atsparumą stresinėms situacijoms.
Taip pat gerėja blogojo cholesterolio lygis, stiprėja kraujagyslių sienelės, pagerėja odos ir plaukų būklė, organizme nutinka daug naudingų ir malonių dalykų. Tačiau tokio gėrimo nereikėtų išgerti daugiau nei 2-3 puodelius per dieną.
KAIP PASIGAMINTI TOKIĄ KAVĄ NAMUOSE?
Lengviausias būdas – į puodelį užplikytos kavos įberti šaukštą tarkuoto imbiero. Tačiau tiems, kurie nori pasigaminti tikrą žiemišką kavą su imbieru ir cinamonu, pateikiame receptą.
- 1 cinamono lazdelę užpilkite verdančiu vandeniu ir įdėkite 1 arbatinį šaukštelį tarkuotos imbiero šaknies.
- Uždenkite, leiskite įsigerti ir atvėsti, tada nukoškite užplikykite kavą.