Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žiniasklaida: Putinas nustojo klausytis žvalgybos

Putinas nustojo klausytis zvalgybos
Mindaugas Bružas

Rusijos nepatenkintas karo Ukrainoje eiga ir dėl nesėkmių kaltina savo žvalgybos tarnybą, pranešė žiniasklaida.

Putinas pagrasino branduoliniu ginklu

Putinas nepatenkintas savo žvalgyba

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nustojo klausytis savo žvalgybos tarnybos dėl kariuomenės nesėkmės bandant užimti Ukrainą, rašo vokiškasis „Forbes” leidinys.

Pasak Rusijos žvalgybos eksperto Andrejaus Soldatovo, Ukrainoje prasidėjo, kai Putinas viešai pažemino užsienio žvalgybos vadovą Sergejų Naryškiną.

Leidinyje taip pat pranešama apie baudžiamąsias FSB žvalgybos skyriui: generolas Sergejus Besedas ir dar vienas žvalgybos pareigūnas buvo apklausti ir jiems paskirtas namų areštas, o „Rosgvardijos” vadovo pavaduotojas Romanas Gavrilovas išsiųstas į pensiją.

Teigiama, kad šie atvejai susiję su tuo, kad karas Ukrainoje vyko ne taip, Rusija tikėjosi, ir Kremlius dėl to kaltina žvalgybos tarnybą.

Pasak Soldatovo, Putinas laikosi savo įsitikinimų apie Ukrainą ir nuolat juos transliuoja tiek Rusijoje, tiek už jos ribų, todėl pateikti Kremliaus vadovui nuviliančių naujienų yra didelis iššūkis, to niekas nedrįsta daryti.

Putinas taip pat nustojo klausytis žvalgybos, nes yra įsitikinęs, kad pats žino apie Ukrainą daugiau nei bet kas kitas. „Iš visų saugumo žmonių jis, matyt, klauso tik gynybos ministro Šoigu ir galbūt dar Saugumo tarybos sekretoriaus Patruševo”, – sakė Soldatovas.

„Dėl to kalti „Rosgvardijos” specialiųjų pajėgų kovotojai, kurie netinkamai kovoja, taip pat FSB žmonės neparuošė prorusiško pogrindžio, o Naryš jam pateikė neteisingą ataskaitą. Kažkas panašaus, – pareiškė Soldatovas.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą