Kvapią, skanią ir sveiką duoną galima paruošti namuose. Šis receptas patiks namų šeimininkėms – jis paprastas, duona kepimui bus paruošta vos per 30 minučių. O svarbiausia – ji gaminama be mielių, kurių daugelis vengia dėl dietos.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Kategorija: | Iš miltų |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Pirmiausia sumaišome įvairių rūšių miltus ir pakaitiname kefyrą. Jis neturėtų būti karštas – užtenka kambario temperatūros. Įmuškite kiaušinį, soda ir druską, tada maišykite, kad ingredientai ištirptų.
2. Į dubenį su miltais pamažu supilkite kefyrą ir sumaišykite ingredientus. Minkykite tešlą ir suformuokite rutulį.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą sutepkite rafinuotu augaliniu aliejumi ir padėkite duoną. Viršuje padarykite įpjovą ir pabarstykite linų sėmenų arba sezamo sėklomis.
4. Kepkite naminę duoną 25 minutes. Skanaus!
2. Į dubenį su miltais pamažu supilkite kefyrą ir sumaišykite ingredientus. Minkykite tešlą ir suformuokite rutulį.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą sutepkite rafinuotu augaliniu aliejumi ir padėkite duoną. Viršuje padarykite įpjovą ir pabarstykite linų sėmenų arba sezamo sėklomis.
4. Kepkite naminę duoną 25 minutes. Skanaus!
Ingredientai
* 50 g viso grūdo miltų;
* 25 g kvietinių miltų;
* 25 g ruginių miltų;
* 25 g grikių miltų;
* 1 arbatinis šaukštelis druskos;
* 1 arbatinis šaukštelis sodos;
* stiklinė kefyro;
* 1 kiaušinis;
* sezamo arba linų sėmenų.
* 25 g kvietinių miltų;
* 25 g ruginių miltų;
* 25 g grikių miltų;
* 1 arbatinis šaukštelis druskos;
* 1 arbatinis šaukštelis sodos;
* stiklinė kefyro;
* 1 kiaušinis;
* sezamo arba linų sėmenų.
Siųsti atsiliepimą