Tiems, kurie laikosi dietų, lydekos kotletai yra pats optimaliausias patiekalas. Lydekos mėsa labai minkšta, o kotletai labai skanūs.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Žuvies patiekalai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Pirmiausia žuvį nuplaukite šaltu vandeniu. Prie galvos padarykite pjūvį ir atsargiai nuimkite odą. Nuvalome peiliu. Ištraukiame žiaunas, išimame kaulus.
2. Lydekos mėsą perkiškite per mėsmalę.
3. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Morkas nulupkite ir sutarkuokite ant smulkios trintuvės, taip pat dėkite į keptuvę su svogūnais. Kepkite 5 minutes.
4. Leiskite svogūnams ir morkoms atvėsti. Į maltą žuvį supilkite svogūnų-morkų mišinį.
5. Duonos gabalėlius pamirkykite virintame vandenyje. Išspauskite ir sudėkite į žuvies faršą.
6. Kiaušinį šiek tiek paplakti ir supilti į žuvies masę.
7. Druskos, pipirų pagal skonį, įberkite prieskonių žuviai. Sumaišome.
8. Padėkite dubenį su žuvies faršu į šaldytuvą 30 minučių.
9. Faršą išimame iš šaldytuvo ir šlapiomis rankomis formuojame paplotėlius, apvoliojame miltuose.
10. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejų ir išdėliojame kotletus.
11. Kepkite juos iš abiejų pusių ant silpnos ugnies iki auksinės spalvos.
12. Iškepus galite pašauti į 180 laipsnių orkaitę 15 minučių, kad įsitikintumėte, jog kotletai iškepė.
13. Lydekos kotletai su tarkuotomis morkomis yra paruošti. Kotletus dalimis dėkite ant salotų lapų.
2. Lydekos mėsą perkiškite per mėsmalę.
3. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Morkas nulupkite ir sutarkuokite ant smulkios trintuvės, taip pat dėkite į keptuvę su svogūnais. Kepkite 5 minutes.
4. Leiskite svogūnams ir morkoms atvėsti. Į maltą žuvį supilkite svogūnų-morkų mišinį.
5. Duonos gabalėlius pamirkykite virintame vandenyje. Išspauskite ir sudėkite į žuvies faršą.
6. Kiaušinį šiek tiek paplakti ir supilti į žuvies masę.
7. Druskos, pipirų pagal skonį, įberkite prieskonių žuviai. Sumaišome.
8. Padėkite dubenį su žuvies faršu į šaldytuvą 30 minučių.
9. Faršą išimame iš šaldytuvo ir šlapiomis rankomis formuojame paplotėlius, apvoliojame miltuose.
10. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejų ir išdėliojame kotletus.
11. Kepkite juos iš abiejų pusių ant silpnos ugnies iki auksinės spalvos.
12. Iškepus galite pašauti į 180 laipsnių orkaitę 15 minučių, kad įsitikintumėte, jog kotletai iškepė.
13. Lydekos kotletai su tarkuotomis morkomis yra paruošti. Kotletus dalimis dėkite ant salotų lapų.
Ingredientai
* Vidutinio dydžio lydeka - 1 vnt.
* Morkos - 1 vnt.
* Svogūnai - 1 vnt.
* Miltai - kotletams apvolioti
* Aliejus - kepti
* Kiaušinis - 1 vnt.
* Balta duona - 2 vnt.
* Prieskoniai žuviai - žiupsnelis
* Druska - pagal skonį
* Malti juodieji pipirai - pagal skonį
* Salotų lapai - 1 vnt.
* Morkos - 1 vnt.
* Svogūnai - 1 vnt.
* Miltai - kotletams apvolioti
* Aliejus - kepti
* Kiaušinis - 1 vnt.
* Balta duona - 2 vnt.
* Prieskoniai žuviai - žiupsnelis
* Druska - pagal skonį
* Malti juodieji pipirai - pagal skonį
* Salotų lapai - 1 vnt.
Siųsti atsiliepimą