Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Itališkas Velykų pyragas – šventinio stalo puošmena

Mindaugas Bružas
Tai sotus ir kvapnus itališkas , papuoštas paprastu glaistu arba cukraus pudra. Skoniu ir tekstūra vainikas panašus į panettone.

Pagaminsite per:120 min.
Virtuvė:Itališka
Porcijos:6
Paruošimas
1. Pieną pašildykite, 200 ml supilkite į dubenį ir jame mieles ištirpinkite su 20 g cukraus. Išmaišykite ir palikite tešlą pastovėti 10-15 minučių, kol ji padidės bent dvigubai.

2. Tada supilkite likusį šiltą pieną, cukrų, vanilinį cukrų, minkštą sviestą, 3 kiaušinius, kiaušinio baltymą ir druską. Išmaišykite masę ir supilkite į išsijotus miltus. Minkykite minkštą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

3. Padalinkite tešlą į tris dalis. Susukite juos į dešreles ir supinkite. Sujunkite pynimo galus, kad sudarytumėte apskritimą, ir gerai suspauskite.

4. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir plačia mentele padėkite ant jos gaminį. Aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę, kepkite 50-60 minučių iki auksinės rudos spalvos. Pyragą tikrinkite su dantų krapštuku.

5. Paruoštą pyragą perkelkite į indą ir pabarstykite cukraus pudra.
Ingredientai
* Kvietiniai miltai 1,2 kg
* Šviežios mielės 50 g
* 600 ml
* Cukrus 200 g
* Vanilinis cukrus 20 g
* Sviestas 300 g
* 4 vnt
* Saulėgrąžų 20 ml
* pagal skonį (iki 1 a. š.)
* Cukraus pudra 30 g
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą