Norint paruošti skanų šokoladinį pyragą, nebūtina įkaitinti orkaitės. Patyrę virėjai gali pagaminti šokoladinį pyragą tiesiog keptuvėje. Receptas susideda iš paprasčiausių ingredientų, o net pradedantieji gali įvaldyti gaminimo procesą. Desertui rekomenduojama naudoti 22-24 cm skersmens keptuvę.
Pagaminsite per: | 15 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Viename dubenyje sumaišykite 4 ingredientus: žievelę, kakavą, išsijotus miltus ir kepimo miltelius.
2. Tada keptuvėje ištirpinkite 30 g sviesto.
3. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Toliau sudedami sausi ingredientai ir plakami šluotele – turi susidaryti vienalytė masė be gabalėlių.
4. Keptuvėje ištirpinkite 10 g sviesto. Tik neužvirinkite, tad naudokite silpną kaitrą.
5. Tešla pilama į keptuvę, o tada kaitra sumažinama iki minimumo. Pyragas kepamas po uždaru dangčiu. Kai tik pyrago paviršius tampa porėtas, jis apverčiamas. Be to, pyragas turi pasidaryti rausvas apačioje. Paprastai kepimas trunka apie 10 minučių.
6. Šokoladas sulaužomas gabalėliais ir dedamas į grietinėlę, kuri prieš tai buvo supilta į puodą. Masė ištirpinama iki vientisos masės.
7. Tada išjunkite ugnį ir leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, o tada perkelkite į formą. Pyragas keliose vietose persmeigiamas iešmeliu, o tada atsargiai užpilamas šaltu pienu.
8. Tada belieka pyragą užpildyti glaistu. Kai desertas pakankamai atvės, padėkite valandai į šaldytuvą. Po to galima valgyti.
2. Tada keptuvėje ištirpinkite 30 g sviesto.
3. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Toliau sudedami sausi ingredientai ir plakami šluotele – turi susidaryti vienalytė masė be gabalėlių.
4. Keptuvėje ištirpinkite 10 g sviesto. Tik neužvirinkite, tad naudokite silpną kaitrą.
5. Tešla pilama į keptuvę, o tada kaitra sumažinama iki minimumo. Pyragas kepamas po uždaru dangčiu. Kai tik pyrago paviršius tampa porėtas, jis apverčiamas. Be to, pyragas turi pasidaryti rausvas apačioje. Paprastai kepimas trunka apie 10 minučių.
6. Šokoladas sulaužomas gabalėliais ir dedamas į grietinėlę, kuri prieš tai buvo supilta į puodą. Masė ištirpinama iki vientisos masės.
7. Tada išjunkite ugnį ir leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, o tada perkelkite į formą. Pyragas keliose vietose persmeigiamas iešmeliu, o tada atsargiai užpilamas šaltu pienu.
8. Tada belieka pyragą užpildyti glaistu. Kai desertas pakankamai atvės, padėkite valandai į šaldytuvą. Po to galima valgyti.
Ingredientai
* pagrindui:
* kvietiniai miltai - 50 g;
* sviestas - 40 g;
* kakava - 40 g;
* cukrus - 60-70 g;
* vištienos kiaušinis - 1 vnt .;
* pienas - 80 g;
* apelsino žievelė - 1 arbatinis šaukštelis;
* kepimo milteliai - 2,5 g.
* mirkymui:
* pienas - 100 g.
* kremui:
* šokoladas - 75-80 g;
* grietinėlė (33% riebumo) - 100 g.
* kvietiniai miltai - 50 g;
* sviestas - 40 g;
* kakava - 40 g;
* cukrus - 60-70 g;
* vištienos kiaušinis - 1 vnt .;
* pienas - 80 g;
* apelsino žievelė - 1 arbatinis šaukštelis;
* kepimo milteliai - 2,5 g.
* mirkymui:
* pienas - 100 g.
* kremui:
* šokoladas - 75-80 g;
* grietinėlė (33% riebumo) - 100 g.
Siųsti atsiliepimą