Sultingos, lengvai paruošiamos dešrelės tešloje. Paruoškite šį populiarų užkandį šventei ar vaikų vakarėliui.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 48×32 cm stačiakampio formos. Didįjį stačiakampį tešlos gabalą perpjaukite išilgai, tada du mažesnius stačiakampius supjaustykite į aštuonias lygias dalis. Dabar iš viso turite 16 stačiakampių.
2. Kiekvienos juostelės galą patepkite nedideliu kiekiu plaktu kiaušiniu, ant kito galo dėkite dešrelę, tada pagardinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pabarstykite petražolių lapeliais.
3. Į tešlą įvyniokite dešrelę. Tai padarykite su visomis dešrelėmis.
4. Dešreles su tešla dėkite į šaldytuvą 20 minučių, kol tešla sustings.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
6. Tešlos viršų patepkite plakto kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje 25-30 val., kol tešla taps auksinės spalvos ir traški.
2. Kiekvienos juostelės galą patepkite nedideliu kiekiu plaktu kiaušiniu, ant kito galo dėkite dešrelę, tada pagardinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pabarstykite petražolių lapeliais.
3. Į tešlą įvyniokite dešrelę. Tai padarykite su visomis dešrelėmis.
4. Dešreles su tešla dėkite į šaldytuvą 20 minučių, kol tešla sustings.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
6. Tešlos viršų patepkite plakto kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje 25-30 val., kol tešla taps auksinės spalvos ir traški.
Ingredientai
* Sluoksniuota tešla 500 g
* Kvietiniai miltai 1 stiklinė
* Kiaušinis 1 vnt
* Pieniškos dešrelės 16 vnt.
* Druska
* Petražolės
* Pipirai
* Kvietiniai miltai 1 stiklinė
* Kiaušinis 1 vnt
* Pieniškos dešrelės 16 vnt.
* Druska
* Petražolės
* Pipirai
Siųsti atsiliepimą