Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Moliūgų ir varškės pyragas

Mindaugas Bružas
Šis varškės su moliūgu pravers tiems, kurie ne itin mėgsta sudėtingus desertus, bet mėgsta saldžią kavą ar arbatą. Ryški pyrago , aromatas ir subtili tekstūra patiks kiekvienam.

Pagaminsite per:120 min.
Kategorija:
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:4
Paruošimas
1. Moliūgų tyrė turi būti gana tiršta ir ne vandeninga. Kalbant apie sūrio pasirinkimą - jis neturėtų būti labai sausas. Grietinėlę galima pakeisti grietine.

2. Norėdami paruošti šį pyragą, dubenyje sumaišykite visus ingredientus. Palikite masę pusvalandį pastovėti, kad manų išbrinktų, o tada viską atsargiai išplakite trintuvu į vienalytę masę.

3. Įdėkite cinamono, taip pat galite pridėti citrusinių vaisių žievelės (citrinos, apelsino ar greipfruto), pagal skonį.

4. Į kepimo indą įdėkite kepimo popierių, patepkite jį trupučiu sviesto ir pabarstykite džiūvėsėliais.

5. Supilkite mišinį, išlyginkite paviršių ir siųskite kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 - 40 minučių. Kad pyragas nesutrūkinėtų, ant orkaitės dugno galite padėti indą su vandeniu.

6. Pyragą patiekite dar šiltą.
Ingredientai
* 350 gramų varškės sūrio;
* 90 gramų cukraus;
* 35 gramai manų kruopų;
* 300 gramų moliūgų tyrės;
* 70 gramų riebios 30 proc. grietinėlės;
* 2 ;
* 100 gramų razinų.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą