Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Turkiškas pyragas be miltų: švelnesnio tikrai neragavote

Mindaugas Bružas
Turkiškas pyragas – unikalus kepimo būdas nepridedant miltų. Jis kepamas jogurtinės tešlos pagrindu, todėl tekstūra yra labai subtili ir švelni.

Pagaminsite per:70 min.
Kategorija:
Virtuvė:Turkiška
Porcijos:4
Paruošimo būdas:Kepimas
Paruošimas
1. padalinkite į trynius ir baltymus. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki purumo.

2. Kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir jogurtą išplakti iki vientisos masės. Jei norite, galite pridėti citrinos žievelės. Tortas bus dar skanesnis.

3. Švelniai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.

4. Formos dugną ir šonus išklokite pergamentu. Kad pergamentas geriau priliptų, šonus ir dugną galite patepti augaliniu aliejumi.

5. Supilkite tešlą į formą. Kepkite 40-50 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Gatavą pyragą leiskite atvėsti formoje. Tada išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.
Ingredientai
* Jogurtas - 400 g
* Kiaušinis - 4 vnt.
* - 100 g
* Vanilinis cukrus - 10 g
* Kukurūzų - 75 g
* - žiupsnelis
* Citrinos žievelė - pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą