Artėjant Velykų šventėms daugelis pradeda galvoti apie maisto ir pyragų gaminimą. Pateikiame puikų Velykinio pyrago receptą be mielių.
Pagaminsite per: | 80 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 10 |
Paruošimas
1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, sudėkite suminkštintą sviestą ir plakite mikseriu, kol cukrus ištirps.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, vanilę ir kepimo miltelius. Sudėkite į kiaušinių ir aliejaus mišinį. Plakite mikseriu, kol pasidarys trupiniai. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, supilkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite nuplautus ir džiovintus sultenių vaisius, cukruotus vaisius (jei norite), dar kartą išmaišykite.
4. Velykų pyrago formas patepkite sviestu ir supilkite tešlą, palikdami vietos iki krašto. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 50-60 minučių. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar tešla iškepusi.
5. Atvėsusį pyragą aptepkite kiaušinio baltymu (1 kiaušinio baltymas + 100 g cukraus pudros) ir pabarstykite pabarstukais.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, vanilę ir kepimo miltelius. Sudėkite į kiaušinių ir aliejaus mišinį. Plakite mikseriu, kol pasidarys trupiniai. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, supilkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite nuplautus ir džiovintus sultenių vaisius, cukruotus vaisius (jei norite), dar kartą išmaišykite.
4. Velykų pyrago formas patepkite sviestu ir supilkite tešlą, palikdami vietos iki krašto. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 50-60 minučių. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar tešla iškepusi.
5. Atvėsusį pyragą aptepkite kiaušinio baltymu (1 kiaušinio baltymas + 100 g cukraus pudros) ir pabarstykite pabarstukais.
Ingredientai
* miltai (300 g),
* kiaušiniai (3 vnt),
* pienas (1 puodelis),
* sviestas (70 g),
* cukrus (200 g),
* kepimo milteliai (1 šaukštelis),
* vanilė (2 g),
* razinos (75 g),
* cukruoti vaisiai (50 g).
* kiaušiniai (3 vnt),
* pienas (1 puodelis),
* sviestas (70 g),
* cukrus (200 g),
* kepimo milteliai (1 šaukštelis),
* vanilė (2 g),
* razinos (75 g),
* cukruoti vaisiai (50 g).
Siųsti atsiliepimą