Zuikio formos tortas gali būti linksmas šventinis desertas, kuris gražiai papuoš jūsų stalą. Nepaprastas pyragas bus puiki dovana vaikams.
Pagaminsite per: | 90 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 10 |
Paruošimas
1. Nuplaukite ir išdžiovinkite kiaušinius. 200 g cukraus supilkite į 2 atskirus indus, o miltus persijokite į atskirą dubenį. Į vieną indą su cukrumi įpilkite vanilino. Iš šaldytuvo išimkite aliejų.
2. Kiaušinius išplakti į du dubenėlius, viename baltymą, kitame trynius. Mažu greičiu plakite baltymus mikseriu ir tuo pat metu į baltymus suberkite cukrų ir vanilę.
3. Kai mišinys taps tirštas ir įgaus sniego baltumo spalvą, sudėkite trynius, bet nenustokite plakti. Mišinys turi tapti vienalytis. Pradėkite dėti išsijotus miltus, gerai išmaišykite.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Paruoškite apvalią nuimamą kepimo formą. Patepkite jį sviestu. Supilkite į ją tešlą ir pašaukite į orkaitę 20-25 min.
5. Kol tešla kepa, ant kartono ar popieriaus nupieškite triušio ausis – tai gali būti tik du ovalūs raštai, ir lankelio formos detalė, kuri bus greta triušio „veido“.
6. Išimkite gatavą biskvitą iš orkaitės ir iškart iš formos. Palaukite, kol atvės, tada perpjaukite per pusę horizontaliai. Vienas pyragas liks apvalus – tai bus triušio „veidas“, o kitas šablonų pagalba padaryk dvi ausis ir lanką po snukučiu.
7. Paruoškite didelę plokščią lėkštę arba padėklą. Surinkite triušį ant šio patiekalo ir palikite laukti papuošimo.
8. Kremui plakite grietinėlę su 200 g cukraus, kol granuliuotas cukrus visiškai ištirps. Visiškai ištepkite mišinį ant pyrago paviršiaus.
9. Atėjo laikas papuošti triušį. Iš saldainių padarykite akis ir nosį, nupieškite ūsus, papuoškite ausis glajumi ir patiekite!
2. Kiaušinius išplakti į du dubenėlius, viename baltymą, kitame trynius. Mažu greičiu plakite baltymus mikseriu ir tuo pat metu į baltymus suberkite cukrų ir vanilę.
3. Kai mišinys taps tirštas ir įgaus sniego baltumo spalvą, sudėkite trynius, bet nenustokite plakti. Mišinys turi tapti vienalytis. Pradėkite dėti išsijotus miltus, gerai išmaišykite.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Paruoškite apvalią nuimamą kepimo formą. Patepkite jį sviestu. Supilkite į ją tešlą ir pašaukite į orkaitę 20-25 min.
5. Kol tešla kepa, ant kartono ar popieriaus nupieškite triušio ausis – tai gali būti tik du ovalūs raštai, ir lankelio formos detalė, kuri bus greta triušio „veido“.
6. Išimkite gatavą biskvitą iš orkaitės ir iškart iš formos. Palaukite, kol atvės, tada perpjaukite per pusę horizontaliai. Vienas pyragas liks apvalus – tai bus triušio „veidas“, o kitas šablonų pagalba padaryk dvi ausis ir lanką po snukučiu.
7. Paruoškite didelę plokščią lėkštę arba padėklą. Surinkite triušį ant šio patiekalo ir palikite laukti papuošimo.
8. Kremui plakite grietinėlę su 200 g cukraus, kol granuliuotas cukrus visiškai ištirps. Visiškai ištepkite mišinį ant pyrago paviršiaus.
9. Atėjo laikas papuošti triušį. Iš saldainių padarykite akis ir nosį, nupieškite ūsus, papuoškite ausis glajumi ir patiekite!
Ingredientai
* Pagrindui reikės:
* Cukraus 200 g
* Kvietiniai miltai 200 g
* Kiaušiniai 5 vnt.
* Vanilinas 10 g
* Sviestas 20 g
* Kremui reikės:
* Grietinėlė 30 proc. 300 g
* Cukrus 200 g
* Papuošimui reikės:
* Kokosų drožlės
* Saldainiai
* Šokoladas
* Cukraus 200 g
* Kvietiniai miltai 200 g
* Kiaušiniai 5 vnt.
* Vanilinas 10 g
* Sviestas 20 g
* Kremui reikės:
* Grietinėlė 30 proc. 300 g
* Cukrus 200 g
* Papuošimui reikės:
* Kokosų drožlės
* Saldainiai
* Šokoladas
Siųsti atsiliepimą