Negalite rasti šalies, kurioje blynai nebūtų žinomi. Receptų jiems yra daug. Kai kuriems iš jų net nereikia kiaušinių ir pieno. Bet ar kada nors naudojote tešlai grietinę vietoje kefyro ar pasukų?
Pagaminsite per: | 30 min. |
Kategorija: | Iš miltų |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 3 |
Paruošimas
1. Kiaušinius gerai išplakti. Įpilkite grietinės, išmaišykite. Suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Kruopščiai išmaišykite.
2. Suberkite kepimo miltelius, vėl išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus, išmaišykite. Tešlos tūris turėtų šiek tiek padidėti.
3. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus. Kepkite blynus iš abiejų pusių. Perkelkite ant servetėles, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
4. Padažui: kreminį sūrį sumaišykite su krienais. Įberkite druskos pagal skonį.
5. Lašišą plonai supjaustykite griežinėliais. Blynelius papuoškite padažu.
2. Suberkite kepimo miltelius, vėl išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus, išmaišykite. Tešlos tūris turėtų šiek tiek padidėti.
3. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus. Kepkite blynus iš abiejų pusių. Perkelkite ant servetėles, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
4. Padažui: kreminį sūrį sumaišykite su krienais. Įberkite druskos pagal skonį.
5. Lašišą plonai supjaustykite griežinėliais. Blynelius papuoškite padažu.
Ingredientai
* Miltai 6 v. š.
* 2 kiaušiniai
* Grietinė 2 v. š.
* Kepimo milteliai 1 a. š.
* Cukrus 2 v. š.
* Druska 5 g
* Lengvai sūdyta lašiša 50 g
* Varškės sūris 70 g
* Krienai 1 a. š.
* Aliejus 50 ml
* 2 kiaušiniai
* Grietinė 2 v. š.
* Kepimo milteliai 1 a. š.
* Cukrus 2 v. š.
* Druska 5 g
* Lengvai sūdyta lašiša 50 g
* Varškės sūris 70 g
* Krienai 1 a. š.
* Aliejus 50 ml
Siųsti atsiliepimą