Rudenį moliūgai labai išpopuliarėja. Su moliūgais galima iškepti labai skanių patiekalų ir desertų. Šį kartą dalijamės ypatingu moliūgų pyrago receptu, kuris puikiai tiks jaukiems rudens vakarams.
Šilti prieskoniai – cinamonas, kardamonas ir imbieras – puikiai dera su moliūgu, sukurdami jaukų, arbatą primenantį skonį. Atsiranda žemiškas, pikantiškas moliūgo saldumas su subtilia arbatos prieskonių užuomina. Ruda kreminė glazūra suteikia sodraus riešutų saldumo, kuris puikiai subalansuoja prieskonius.
Tokiam pyragui paruošti reikia maždaug valandos, paruošimas trunka apie 20-30 minučių, o orkaitėje jis iškepa per 35-40 minučių.
Gaminame moliūgų pyragą
Tešlai skirti ingredientai
- 250 g miltų;
- 270 g cukraus;
- 240 g moliūgų tyrės;
- 2 kiaušiniai;
- 120 g pasukų;
- 115 g sviesto (ištirpinto);
- du arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto;
- pusė arbatinio šaukštelio sodos;
- vienas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
- vienas arbatinis šaukštelis imbiero;
- vienas arbatinis šaukštelis kardamono;
- vienas valgomasis šaukštas malto cinamono;
- vieną arbatinį šaukštelį moliūgų pyrago prieskonių (arba vieną arbatinį šaukštelį maltų kvapiųjų pipirų ir muskato riešutų, sumaišytų kartu);
- pusę arbatinio šaukštelio druskos;
- vienas arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių.
Glajaus ingredientai
- 115 g sviesto;
- vienas arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
- keturi šaukštai pieno;
- 625-750 g cukraus pudros (priklausomai nuo norimos konsistencijos).
Kaip paruošti pyragą
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius ir visus prieskonius (kardamoną, cinamoną, imbierą, muskatą, moliūgų pyrago prieskonius ir druską) ir atidėkite į šalį.
Kitame dubenyje minutę maišykite cukrų ir kiaušinius, tada sudėkite sviestą, moliūgų tyrę, pasukas ir vanilės ekstraktą, kol masė taps vientisa. Po to į kiaušinių ir cukraus mišinį lėtai įmaišykite miltų mišinį. Tada supilkite masę į formą ir kepkite orkaitėje 35-40 minučių.
Kaip paruošti glajų
Pirmiausia lėtai ištirpinkite sviestą, kol jis paruduos ir ant keptuvės dugno pradės formuotis taškeliai. Tada greitai nuimkite ištirpintą sviestą nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
Tada sumaišykite cukraus pudrą, pieną, atvėsusį sviestą ir vanilės ekstraktą, kol gausite purią glazūrą. Jei norite skystesnės konsistencijos, įpilkite daugiau pieno, o jei norite tirštesnės konsistencijos, naudokite daugiau cukraus pudros.
Kai pyragas atvės, visą pyragą aptepkite glajumi ir pabarstykite cinamonu. Dabar galite mėgautis nuostabiu rudens pyragu.